Skip links

Παγκόσμια κρίση 2020;

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κρίσης;

Σε μια οικονομική (χρηματοπιστωτική) κρίση, οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων παρουσιάζουν μια απότομη πτώση της αξίας τους, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τα χρέη τους και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες) αντιμετωπίζουν ελλείψεις ρευστότητας. Μια οικονομική κρίση μπορεί να περιοριστεί στις τράπεζες ή να εξαπλωθεί σε μια ενιαία οικονομία, στην οικονομία μιας περιοχής ή σε οικονομίες παγκοσμίως.

Ποια ήταν η χειρότερη οικονομική κρίση;

Η «Μεγάλη» Ύφεση της Αμερικής ήταν η χειρότερη οικονομική ύφεση στην ιστορία του βιομηχανοποιημένου κόσμου, που διήρκησε από το 1929 έως το 1939. Ξεκίνησε μετά τη συντριβή του χρηματιστηρίου τον Οκτώβριο του 1929, που έστειλε τη Wall Street σε πανικό και εξάλειψε εκατομμύρια επενδυτές.

Πόσο συχνά συμβαίνουν οικονομικές κρίσεις;

περίπου κάθε 25 χρόνια..

Κατά μέσο όρο, οι κρίσεις συμβαίνουν περίπου κάθε 25 χρόνια ή ακόμη και λιγότερο. Αντίθετα, μια νέα ύφεση συνήθως αρχίζει περίπου σε κάθε 8 χρόνια. Αυτό το πρώτο γεγονός αποτελεί ήδη μια άμεση πρόκληση όταν μελετάμε εμπειρικά τις οικονομικές κρίσεις.

Πώς μπορούμε να σταματήσουμε την επόμενη ύφεση;

Έχοντας λοιπόν, αυτό στο μυαλό μας, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προετοιμαστούμε σε περίπτωση που μια ύφεση μας χτυπήσει την πόρτα…

Ψυχραιμία και συγκέντρωση, μην πανικοβληθείτε. …

Οργανώστε την προσωπική σας ζωή. …

Κάντε ένα σχέδιο όσον αφορά τα οικονομικά σας. …

Μαζέψτε μερικά μετρητά. …

Κόψτε τα περιττά έξοδα..

Μην χρησιμοποιείται τις πιστωτικές σας κάρτες. …

Δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου!

Είναι δυνατόν να αποφύγουμε μια ύφεση;

Οι παγκόσμιες οικονομίες θα προσπαθούν κάθε φορά να αποφύγουν τις επικείμενες υφέσεις, με συνδυασμό ισχυρών λιανικών πωλήσεων, δυνητικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, με το να εισάγουνε μετρητά στις αγορές (εκτύπωση χαρτονομισμάτων από το πουθενα) και ευρωστίας του τομέα υπηρεσιών. Το αποτέλεσμα αυτών θα είναι ναι μεν η καθυστέρηση της ύφεσης αλλά η κρίση είναι αναπόφευκτη, σύμφωνα με αρκετούς κορυφαίους οικονομολόγους.

Είναι καλή ιδέα να αγοράσω χρυσό;

Σε όλη την ιστορία, ο χρυσός έχει θεωρηθεί ως ένα ειδικό και πολύτιμο εμπόρευμα. Το να έχεις στην κατοχή σου χρυσό μπορεί να θεωρηθεί ένα καλό αντιστάθμισμα του πληθωρισμού και του αποπληθωρισμού. Ως παγκόσμιος αποδεκτό ο χρυσός είναι μια μορφή αποθήκευση αξίας, μπορεί επίσης να προσφέρει οικονομική κάλυψη κατά τη διάρκεια γεωπολιτικής και μακροοικονομικής αβεβαιότητας.

Τι είναι και τι σημαίνει το Bitcoin για την οικονομία;

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό στοιχείο που σχεδιάστηκε από τον εφευρέτη του, Satoshi Nakamoto, για να λειτουργήσει ως νόμισμα. Οι οικονομολόγοι ορίζουν τα χρήματα ως αποθήκη αξίας, μέσο ανταλλαγής και λογιστική μονάδα και συμφωνούν ότι το bitcoin έχει κάποιο τρόπο να ανταποκριθεί σε όλα αυτά τα κριτήρια. Όπως και ο χρυσός το Bitcoin είναι μια μορφή αποθήκευσης αξίας και μπορεί να προσφέρει οικονομική κάλυψη κατά τη διάρκεια γεωπολιτικής και μακροοικονομικής αβεβαιότητας, σύμφωνα με τον ίδιο Satoshi Nakamoto που ήταν ακριβώς αυτός ο λόγος της εφεύρεσης του και σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, οικονομολόγους και επενδυτές.

 

Εδώ μπορείς να βρείς και να αγοράσεις bitcoin

Πως μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί από μια κρίση;

Έχοντας λοιπόν, αυτό στο μυαλό μας, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να μην αφήσουμε μια κρίση να πάει χαμένη…

Διαβάστε.. Διαβάστε όσο μπορείτε ότι μπορείτε! Ενημερωθείτε για τα πάντα χωρίς να πανικοβάλλεστε και πάντα με κριτική σκέψη σε όλες τις πληροφορίες που λαμβάνετε.

Μάθετε μια καινούρια δεξιότητα, μια καινούρια γλώσσα, μια καινούρια συνταγή!  Ότι και να μάθετε είναι προς όφελος σας! Το μόνο που δεν μπορεί να σας πάρει ποτέ κανείς με όσες κρίσεις και να έρθουν είναι οι γνώσεις σας! Μην αφήνεται τον χρόνο να περνάει με καταστροφολογίες και να περιμένετε πότε θα περάσει! Ο χρόνος σας είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο που έχετε και πρέπει να το ξοδεύεται με μεγάλη ευλάβεια.

 

Μην αφήνεται το σώμα σας και μην το ρίχνεται στο φαγητό. Φάτε υγιεινά και ασκηθείτε! Μην προσπαθείτε να καλύψετε το στρες και το άγχος με συνήθειες που θα έχουν αρνητικά αποτελέσματα στο μέλλον.

 

Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, με το πνεύμα σας. Αναρωτηθείτε , ποιος είναι ο σκοπό σας και τι πραγματικά σας αρέσει να κάνετε. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που πρέπει να δούμε και να ψάξουμε μέσα μας. Αν όλα αυτά που κάνουμε μας γεμίζουν η απλώς έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο και μια ρουτίνα που δεν μας γεμίζει και δεν μας αντιπροσωπεύει.

 

Ότι και να αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή κάποτε θα περάσει, θα είναι σε δυο εβδομάδες, θα είναι σε δυο μήνες ίσως σε 2 χρόνια δεν γνωρίζω και κανένας δεν θα μας απαντήσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσει και αποδεδειγμένα όπως έχει γίνει και στο παρελθόν μετά από κάθε κρίση και ύφεση έρχεται μεγάλη ανάπτυξη και ευημερία. Το θέμα είναι πως θα είμαστε, σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε νοητικά, σωματικά, και ψυχικά!

Αποποίηση ευθυνών: Το περιεχόμενο που καλύπτεται σε αυτό το ιστολόγιο ΔΕΝ πρέπει να θεωρείται επενδυτική συμβουλή. Αυτές είναι μόνο οι δικές μου προσωπικές απόψεις, ιδέες, θεωρίες, υποθέσεις, γνώμες και δημοσιευμένες ειδήσεις. Δεν θα σας πω ποτέ τι να κάνετε με το κεφάλαιο, τις συναλλαγές ή τις επενδύσεις σας. Δεν θα ευθυνώ για καμία από τις προσωπικές σας συναλλαγές ή επενδυτικές αποφάσεις ή τυχόν απώλειες / ζημίες που ενδέχεται να υποστούν αν αποφασίσετε να κερδοσκοπήσετε στην αγορά. Αυτό το ιστολόγιο είναι αποκλειστικά για σκοπούς διασκέδασης μόνο.

Γράψτε ένα σχόλιο