Skip links

Πως αγοράζω Bitcoin στην Ελλάδα;!

Τι είναι το Bitcoin?

Bitcoin

Το Bitcoin, συχνά περιγράφεται ως ψηφιακό νόμισμα – είναι ένας τύπος χρημάτων που είναι εντελώς εικονικός.

Είναι σαν μια διαδικτυακή έκδοση μετρητών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε προϊόντα και υπηρεσίες.

Κάθε Bitcoin είναι βασικά ένα αρχείο υπολογιστή το οποίο αποθηκεύεται σε μια εφαρμογή «ψηφιακού πορτοφολιού» σε smartphone ή υπολογιστή.

Οι χρήστες μπορούν να στείλουν Bitcoin (ή μέρος του) στο ψηφιακό πορτοφόλι σας και μπορείτε να στείλετε Bitcoin σε άλλα άτομα.

Κάθε συναλλαγή καταγράφεται σε μια δημόσια λίστα που ονομάζεται blockchain. Αυτό καθιστά δυνατή την ανίχνευση της ιστορίας των Bitcoin

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να ξοδέψουν τα Bitcoin τους αρκετά ανώνυμα. Παρόλο που καταγράφονται όλες οι συναλλαγές, κανείς δεν θα ξέρει ποιος «αριθμός λογαριασμού» ήταν δικός σας, εκτός αν τους το πείτε.

Το Bitcoin δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση ή τις τράπεζες.

Ορισμένες χώρες προσπαθούν να το απαγορεύσουν όπως η Κίνα, η Ρωσία και το Βιετνάμ, διότι ξεκάθαρα είναι άμμεση απειλή του τραπεζοπιστωτικού συστήματος. Σε αντίθεση με την Αμερική, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Αυστραλία κ.α. που έχουν ξεκινήσει να το αποδέχονται και να το οριοθετούν έμμεσα διότι αντιλαμβάνονται οτι δεν υπάρχει εναλλακτική.

Επίσης πολλές ιδιωτικές εταιρίες έχουν αρχίσει να το υιοθετούν πλήρως και να εκθέτουν το χαρτοφυλάκιο τους σε αυτό  σε μεγάλα ποσοστά όπως Microsoft, Visa, PayPal, Goldman Sachs κ.α.

Aγοράζω Bitcoin… σε 3 απλά βήματα

1o Βήμα

Για να αγοράσουμε bitcoin με ασφάλεια, ανοίγουμε λογαριασμό σε κάποιο από τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια που λειτουργούν ως ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων. Υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες επιλογές και με διάφορες προμήθειες επί των συναλλαγών.

Προσωπικά προτείνω τo Crypto.com, διότι είναι εύκολο στην δημιουργία νέου λογαριασμού και στην ταυτοποίηση των στοιχείων αλλά και γιατί έχει σχεδόν μηδαμηνές προμήθειες στις συναλλαγές.

  • Μέσα απο τη εφαρμογή εκτός του Bitcoin υπάρχει μεγάλη επιλόγη και σε άλλα κρυπτονομίσματα που μπορείς να διαλέξεις και να αγοράσεις.
  • Επιπλέον μπορείς να κλείσεις τα χρήματα σου και να παίρνεις τόκο απο αυτά που φτάνει μέχρι και το 18%
  • ‘Οπως επίσης μπορείς να πάρεις δάνειο με εγγύηση τα κρυπτονομίσματα που έχεις αγοράσει.
  • Το πιο σημαντικό βέβαια απο όλα ειναι οτι σου στέλνουν μια δωρεάν χρεωστική visa κάρτα και με αυτη μπορείς να πληρωσεις σε οποιοδηποτε καταστημα και να κάνεις αναληψη απο οποιοδηποτε ATM δεχεται visa κάρτα, χρησιμοποιώντας τα κρυπτονομισματά σου κατευθειαν. Αναλόγως με ποια κάρτα θα επιλέξεις εχεις και bonus , δωρεάν NETFLIX, δωρεάν Spotify, επιστροφη μετρητων σε κάθε συναλλαγή μεχρι και 4%, επιστροφη μετρητων σε κρατησεις απο airbnb μεχρι και 20% κ.α.

Ξεκινάμε λοιπόν κατεβάζοντας την εφαρμογή Crypto.com απο το play store ή app store.

2ο Βήμα

Ταυτοποιούμε τον λογαριασμό στο Crypto.com.

Τι θα μας ζητηθεί?
α) Επιβεβαίωση του email μας
β) Επιβεβαίωση του αριθμού κινητού τηλεφώνου μας.
γ) Φωτογραγία Ταυτότητας (ξεχωριστά το εμπρός και το πίσω μέρος)
δ) Φωτογραφία Selfie.

και είμαστε έτοιμοι!

Θα χρειαστεί να περιμένουμε απο 1 μεχρι 24 ώρες για να γίνει αποδοχή των στοιχείων μας.

 

3ο Βήμα

Αφού μας έχει έρθει επιβεβαίωση αποδοχής είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε την εφαρμογή και βλέπουμε να έχουν εμφανιστεί τα 50$ που είναι bonus εγγραφής εφόσον εχετε χρησιμοποιήσει τον κωδικό pxrys628uh.

Είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε το πρώτο μας κρυπτονόμισμα . Αφού επιλέξουμε πιο νόμισμα θέλουμε υπάρχει η εύκολη διαδικασία αγοράς με κάρτα, οπότε συνεχίζουμε βάζοντας την κάρτα μας και κάνοντας την αγορά.

Σε επόμενο χρόνο καλό θα ήταν να κλείσετε 1000CRO που είναι το νομισμα της εφαρμογής ωστε να ξεκλειδωσετε τα 50$ και να σας αποσταλεί δωρεάν και η RUBY visa card με το δωρεαν spotify. Μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στις υπολοιπες κάρτες που έχουν πολλές περισσότερες παροχές.

 

Αυτό ηταν εχεις πλεον τα πρώτα σου Crypto! Συγχαρητήρια!

 

Για οτιδήποτε χρειαστείς στείλε μου μήνυμα στο LinkedIn

 

Ρίξε μια ματιά και εδώ:

Crypto.com (Εδω μπορεις να αγοράσεις κρυπτονομίσματα με δωρεάν bonus 50$)
Referral Code: pxrys628uh
Unstoppabledomains (Εδω μπορεις να αγοράσεις crypto domain names)

Γράψτε ένα σχόλιο